Σελίδες

Καλωσορίσατε στην e-Γάτα! Με το γατίσιο σας ένστικτο περιηγηθείτε οπουδήποτε θέλετε και αναζητήστε τα τελευταία trends. Ευχαριστούμε και καλή διασκέδαση!

Terminator Genisys (Εξολοθρευτής: Γένεσις): Κριτική, βαθμολογία & trailer


Το σενάριο αποδεικνύεται πιο πολύ μπέρδεμα παρά ουσία, καθώς η ιστορία έχει ως εξής... το 2029, ο John Connor (Jason Clarke) στέλνει τον Kyle Reese (Jai Courtney) πίσω στον χρόνο για να σώσει τη ζωή της μητέρας του Sarah Connor (Emilia Clarke) και να διασφαλίσει την ίδια του την ύπαρξη. Σας θυμίζει κάτι? Αυτό είναι το σενάριο του πρώτου "Εξολοθρευτή". Ξεκινώντας λοιπόν η ταινία εστιάζει στο μέλλον όπου ο μεγαλωμένος Connor στέλνει πίσω στο χρόνο τον έμπιστό του υπολοχαγό Reese, δείχνοντας για πρώτη φορά την περιβόητη μηχανή του χρόνου και το πως λειτουργεί. Την ώρα που ο Reese είναι μέσα στη μηχανή όμως κάτι πάει στραβά. Στη συνέχεια σε πιάνει μια νοσταλγία καθώς βλέπεις τις πρώτες σκηνές του πρώτου Terminator από το 1984, ίδιες και απαράλλαχτες με διαφορετικούς κομπάρσους και ηθοποιούς όμως. Εκεί είναι που αρχίζουν να χαλάνε όλα...


Όσον αφορά τους ηθοποιούς, αν εξαιρέσουμε τον J.K. Simmons που ξεχωρίζει με έναν χιουμοριστικό guest ρόλο, οι υπόλοιποι είναι κάτω του μετρίου και σε καμία περίπτωση οι "φτωχές" ερμηνείες των Jai Courtney (Divergent, Jack Reacher) και Emilia Clarke (Game Of Thrones) δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές των Michael Beihn και Linda Hamilton, οι οποίες ήταν τουλάχιστον πρωτότυπες για την εποχή τους. Ο Schwarzenegger δεν είναι εξαιρετικός, απλά έχει δεθεί τόσο πολύ το όνομα και η παρουσία του με αυτές τις ταινίες που πλέον είναι απαραίτητος και σε κάθε ύφος και ατάκα του, σε κάνει να γελάς. Επίσης προσωπικά δέχομαι το πως στήριξαν τον "γερασμένο" πλέον Schwarzenegger, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι σε ένα sequel του ίδιους χαρακτήρες να τους ενσαρκώνουν άλλοι ηθοποιοί σα να μην συνέβει τίποτα. Ας έβαζαν κάτι διαφορετικό σεναριακά για να το στηρίξουν αυτό, αλλά οι σεναριογράφοι είχαν πλήρη απουσία έμπνευσης.

Με λίγα λόγια η ταινία είναι μια μίξη όλων των Terminator που έχουν βγει, χωρίς όμως να πρωτοτυπεί σε κανέναν τομέα πέρα από τα οπτικά εφέ και το 3D. Μέσα στο πρώτο μισάωρο κιόλας βλέπουμε ένα εκτεταμένο "trailer" από όλα τα βασικά στοιχεία αλλά και γεγονότα των 2 πρώτων και πιο επιτυχημένων ταινιών του James Cameron. Τις νεαρές ηλικίες βέβαια το πιο πιθανό είναι να τις εντυπωσιάσει.

Βαθμολογία: 2/5

Ηλίας Μιχαηλάκης


Πηγή: www.thecinema.gr